Nieuwstraat 12-24

De gemeente biedt het pand Nieuwstraat 12-24 - De Berckepoort - te koop aan. De Berckepoort is een rijksmonument. De totale bruto vloeroppervlakte bedraagt 1891 m2.

 

Het pand Nieuwstraat 12-24 valt onder het bestemmingsplan Historische Binnenstad ‘Gemengd-1’. Mogelijke bestemmingen – onder bepaalde voorwaarden – zijn wonen, detailhandel, horeca, dienstverlening, kantoor, cultuur en ontspanning. Het bestemmingsplan geeft hier meer informatie over.

 

Criteria

Vanwege de rijke Dordtse historie is een randvoorwaarde bij de verkoop dat het pand een openbaar toegankelijke functie krijgt. Een van de andere criteria is dat de invulling een bijdrage levert aan de levendigheid van de (binnen)stad.

De gemeente biedt ook het pand Voorstraat 220 te koop aan. Nieuwstraat 12-24 en Voorstraat 220 zijn afzonderlijk te koop, maar kunnen ook samen gekocht worden. De beide panden zijn via een interne doorgang met elkaar verbonden.

 

Verkoopprocedure
De openbare verkoopprocedure is inmiddels afgerond.

Informatie
Wilt u meer informatie? Neem contact op met Waltmann Bedrijfshuisvesting, tel. 078 - 6141030 of mail naar: bedrijfshuisvesting@waltmann.com.

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.