Kopers en huurders gezocht voor onze gebouwen

Dordrecht heeft een aantal bedrijfsgebouwen in zijn bezit waarvoor het kopers zoekt. Enkele bijzondere (monumentale) panden wachten op een nieuwe invulling of herbestemming. Daar is de eigenaar bij gebaat, maar ook de buurt. Wanneer een pand lang leeg staat, ligt verloedering op de loer. De gemeente zoekt ondernemers en organisaties met lef en een langetermijnvisie die deze panden willen kopen (of huren). 

 

Kopen of (tijdelijk) huren

Je kunt een bedrijfspand kopen en soms ook huren. Wanneer een pand bij een makelaar in de verkoop staat, dan kun je het eventueel tijdelijk huren. Dat kan voor een periode van 6 maanden (of minder) met een mogelijke verlenging. Neem voor meer informatie contact op met Floris Ledder, tel. (06) 11392394 of f.ledder@dordrecht.nl

De mogelijkheid om gebruik te maken van een pand om niet loopt via de officiële leegstandsbeheerders Camelot, Stichting Anna vastgoed & cultuur, Ad Hoc en Alvast.

Vrijgekomen woningen van de gemeente staan op Funda. Daar zijn onder meer woningen te vinden die Dordrecht te koop aanbiedt op de Weeskinderdijk.


Op dit moment zijn de volgende bedrijfspanden te koop en/of te huur:

Achterom 103

Bosboom Toussaintstraat 62

Munt 5

Museumstraat 65 (Kunstkerk) VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Voorstraat 142-144

Voorstraat 180

Voorstraat 220

Wieldrechtse Zeedijk 104

Wijnstraat 237

 

Binnenkort in de verkoop:

Bosboom Toussaintstraat 62 (schoolgebouw)

Smitsweg 1 (6 kavels voor woningen in het groen met bedrijfsruimte)

 

Wil je weten wat de plannen zijn van Dordrecht op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling? Je vindt ze in de Structuurvisie 2040.

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.

Blijf op de hoogte over zelfbouw en initiatieven van Dordtse Ruimte.