Geld en vergunningen

Het uitvoeren van je plan kan natuurlijk kosten met zich meebrengen. We gaan ervan uit dat je zelf actief naar geld voor je initiatief op zoek gaat. Je kunt ook een financiële bijdrage vragen voor je initiatief. Het gaat dan altijd om een deelbijdrage.

 

Op het aanmeldformulier word je gevraagd om een beeld te geven van de te maken kosten. Dat is ook om je te helpen eens goed na te denken over wat er allemaal komt kijken bij de uitvoering van je initiatief. Bedenk aan wie je een bijdrage kunt vragen, misschien wat geld of juist ook wat materialen of gereedschap.  

 

Wijkwensen
Buurtfeesten en evenementen vallen niet onder het hier bedoelde tijdelijke gebruik. Daarvoor stelt de gemeente Dordrecht een Wijkwensen-budget beschikbaar. Enkele voorbeelden van wijkwensen: het opfleuren van een saaie buitenmuur, bijvoorbeeld met kunst, het organiseren van een straatspeeldag of extra groen of kleur op straten en pleinen. Dit soort kortdurende activiteiten kun je aanmelden bij Wijkwensen.

Als je twijfelt stel dan je vragen. We helpen je graag verder.

 

Vergunningen

Soms is voor het uitvoeren van een plan een vergunning nodig van de gemeente. Dat kan bijvoorbeeld een omgevingsvergunning zijn. Als het nodig is proberen we de procedure daarvoor zo eenvoudig mogelijk te houden. Het gaat immers om tijdelijk gebruik. Mocht je hulp nodig hebben bij je aanvraag, dan geeft de gemeente die graag.

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.