Grote Hondring

Over Sterrenburg

Sterrenburg is een stadswijk, gelegen in het zuiden van Dordrecht. De bouw van de wijk begon in de jaren zestig en duurde tot in de jaren tachtig. Er wonen zo'n 22.000 mensen. Het is een vrij rustige en groene wijk. Sterrenburg heeft een groot winkelcentrum met ruim veertig winkels en telt verschillende scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.

 

Over de zelfbouwlocatie

Aan de Grote Hondring in de wijk Sterrenburg is na de sloop van de school De Driehoek ruimte vrijgekomen voor zelfbouw. Er is een verkavelingsplan gemaakt dat uitgaat van 12 kavels. Het gaat om grond voor 4 rijwoningen en 8 vrijstaande woningen. Prijsindicatie: € 485,- per m2 incl. btw.

 

Bestemmingsplan en loting

Voor het plan is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Naar aanleiding van enkele zienswijzen heeft de gemeenteraad op 19 juni 2018 een gewijzigd bestemmingsplan vastgesteld. De belangrijkste wijziging is dat er in het plangebied meer groen behouden blijft, zie onderstaande coördinatietekening. Naar verwachting kunnen de nieuwe kavelpaspoorten en de informatie over de loting voor de 12 zelfbouwkavels medio september 2018 bekend worden gemaakt.

 

Deze coördinatietekening toont de verkaveling.

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.

Blijf op de hoogte over zelfbouw en initiatieven van Dordtse Ruimte.