Grote Hondring

Over Sterrenburg

Sterrenburg is een stadswijk, gelegen in het zuiden van Dordrecht. De bouw van de wijk begon in de jaren zestig en duurde tot in de jaren tachtig. Er wonen zo'n 22.000 mensen. Het is een vrij rustige en groene wijk. Sterrenburg heeft een groot winkelcentrum met ruim veertig winkels en telt verschillende scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.

 

Over de zelfbouwlocatie

Aan de Grote Hondring in de wijk Sterrenburg is na de sloop van de school De Driehoek ruimte vrijgekomen voor zelfbouw. Er is een verkavelingsplan gemaakt dat uitgaat van 12 kavels. Het gaat om grond voor 4 rijwoningen en 8 vrijstaande woningen. Prijsindicatie: € 485,- per m2 incl. btw.

 

Bestemmingsplan en loting

Voor het plan is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Naar aanleiding van enkele zienswijzen heeft de gemeenteraad op 19 juni 2018 een gewijzigd bestemmingsplan vastgesteld. De belangrijkste wijziging is dat er in het plangebied meer groen behouden blijft, zie onderstaande coördinatietekening. Het plan heeft ter inzage gelegen tot en met 13 augustus 2018. Tijdens deze periode is een beroepschrift ingediend bij de Raad van State. In verband met de behandeling van dit beroepschrift is de lotingprocedure voor de zelfbouwkavels uitgesteld.

 

Laatste nieuws

De verwachting is dat het beroepschrift in juni/juli 2019 wordt behandeld bij de rechtbank van de Raad van State.Helaas is er nog geen exacte datum bekend wanneer het beroep plaatsvindt. De uitspraak is vaak zes weken later.

We wachten met de loting tot de rechtbank een uitspraak heeft gedaan op het beroep.

Na de uitspraak van de bestuursrechter kan de lotingsprocedure voor de zelfbouwkavels (hoogstwaarschijnlijk) gepland worden.
Als duidelijk is geworden wanneer de lotingprocedure voor de kavels daadwerkelijk kan starten, kondigen we dat aan en presenteren we hier de actuele kavelpaspoorten. Ook andere nieuwe informatie wordt hier toegevoegd, zodra deze beschikbaar is.

 

 

Deze coördinatietekening toont de verkaveling.

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.

Blijf op de hoogte over zelfbouw en initiatieven van Dordtse Ruimte.