Een rijtjeshuis in Stadspolder met grond vanaf € 150.000,-

Een rijtjeshuis in Stadspolder met grond vanaf € 150.000,-

Gerben ter Horst van Korfker Architecten maakte het ontwerp van de maatwerkwoningen in Stadspolder. “Een prachtige plek”, vindt hij. De ruim opgezette laan waaraan de rij- en hoekwoningen komen te staan, is zijn inspiratiebron. 

 

“De bomen die het straatbeeld markeren, zetten de omgeving mooi in het groen. De sobere bouwstijl rondom de locatie creëert als het ware een podium waarop de zelfbouwlocatie kan schitteren. Voor ons was het een mooie uitdaging om daarvoor ontwerpen te maken”. 

 

Korfker Architecten biedt samen met Slingerland Bouw in Stadspolder vier basisontwerpen voor de rijkavels in verschillende groottes en prijsklassen. “We willen een beeld te geven van de diverse mogelijkheden. Daarnaast is er ook een basismodel ontwikkeld voor de hoekkavels.”

 

'Kant-en-klaar ontwerp mét vrijheid'

Korfker Architecten spreekt liever niet van een kant-en-klaar ontwerp. “Dat is eigenlijk niet het juiste woord. Wij willen met onze basismodellen laten zien wat er mogelijk en voor welke prijs. Op die manier verlaag je de drempel voor zelfbouwers. Je hebt namelijk al in een heel vroeg stadium zekerheid over de prijs. Dat is een voordeel van deze aanpak” 

 

Kunnen de zelfbouwers nog dingen veranderen aan het ontwerp? Architect Gerben ten Horst: “De kopers hebben in wezen nog alle vrijheid. Dan gaat het om het wijzigen van de indeling, maar ook om het gevelbeeld. Natuurlijk hebben wij al wel een aantal gevelbeelden ontworpen en daarmee een richting aangegeven. Maar die richting is niet in beton gegoten. Het kan ook heel goed zijn dat mensen het prettig vinden om in een vroeg stadium prijszekerheid te hebben, maar wel een heel ander beeld hebben van hoe hun droomwoning eruit zou moeten zien. In dat geval starten we gewoon met een blanco vel.” 

 

 

Weinig rompslomp 

Een voordeel is ook dat de zelfbouwers zelf bijna niets hoeven te regelen. “In principe wordt alles geregeld. Wij regelen de welstandsgoedkeuring van het plan en de vergunningsaanvraag. Vervolgens nemen we de kopers bij de hand om tijdens de voorbereiding van de bouw keuzes te maken voor zaken als tegelwerk en sanitair. Tijdens de bouw is er natuurlijk geregeld afstemming. Het enige dat de koper zelf moet regelen zijn een keuken en de inrichting van de tuin.” 

 

Tijdens de inloopbijeenkomst op 11 oktober zal Korfker Architecten de ontwerpen voor het Johanna Naber erf presenteren. Belangstellenden kunnen een brochure meenemen. “We zijn met ons team aanwezig om alle mogelijke vragen te beantwoorden. We kijken ernaar uit.”

 

Datum: zaterdag 11 oktober 2014

Tijd: vrij inlopen tussen 13.00 en 17.00

Locatie: winkelcentrum De Bieshof, kavelinformatiepunt naast de Gall & Gall 

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.