Eerste ontmoetingsplek WeHelpen.nl open

Eerste ontmoetingsplek WeHelpen.nl open

De eerste WeHelpen Ontmoetingsplek is bij DOOR aan de Voorstraat 142-144. Op woensdag 8 juni is hier een bijeenkomst voor iedereen die initiatieven neemt (of wil nemen) in de stad. De bezoekers gaan in gesprek over de vraag wat zij voor elkaar kunnen betekenen.


Elkaar leren kennen

De WeHelpen.nl Ontmoetingsplekken zijn een aanvulling op de sociale markplaats op internet. Handig om eens met elkaar af te spreken, als je dat niet liever niet direct thuis doet. Op de ontmoetingsplek kun je elkaar leren kennen en zien of de vraag om hulp en het aanbod daarvoor goed passen.

 

Initiatiefnemers leren van elkaar

Wat kunnen Dordtenaren die het initiatief nemen voor een eigen project of activiteit in de stad van elkaar leren? Die vraag staat 8 juni centraal. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom bij DOOR. Er is veel gelegenheid is om elkaar te ontmoeten en verbindingen te leggen met elkaar. Deelnemers zijn van harte uitgenodigd nog iemand mee te nemen die interesse heeft, bijvoorbeeld een collega, een mede-initiatiefnemer, een vrijwilliger of mantelzorger.

Na de lancering door de wethouder van de WeHelpen.nl Ontmoetingsplek leidt Masja Ottenheim van DOOR het gesprek in kleinere groepen. Ook de vraag wat WeHelpen.nl/Dordrecht bij kan dragen aan initiatieven in de stad komt aan de orde.

 

Vervolg
Er volgen meer van deze bijeenkomsten dit jaar. Organisaties die interesse hebben daarin kunnen zich aanmelden.Het streven is dat Dordtenaren die met elkaar gemeen hebben om iets voor een ander te willen betekenen, elkaar leren kennen en naar samenwerking zoeken. DOOR is zo´n initiatief in de stad, met nu ook Meetups voor Stadsmakers (in samenwerking met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam).


WeHelpen.nl/Dordrecht

WeHelpen.nl is een landelijke coöperatie. De website van WeHelpen.nl wordt dankzij de inzet van leden en ambassadeurs gratis aangeboden aan alle inwoners van Nederland. In Dordrecht werken onder andere mee Sociale Teams, MEE Drechtsteden, Vivenz, Vrijwilligershuis Drechtsteden, Rabobank Drechtsteden en de gemeente Dordrecht.

 

Informatie

Informatie over deze bijeenkomsten van initiatiefnemers in Dordrecht en over Wehelpen is te krijgen bij Pauline Geldhof van de gemeente Dordrecht, ph.geldhof@dordrecht.nl. Aanmelden voor Wehelpen kan op www.wehelpen.nl/dordrecht.


Er volgen meer WeHelpen.nl Ontmoetingsplekken in de stad. Organisaties die mee willen doen, kunnen zich aanmelden.