Helft zelfbouwkavels gereserveerd

Helft zelfbouwkavels gereserveerd

Een rij mensen stond 8 maart in alle vroegte bij DordtYart op Stadswerven voor de deur. Sommigen hadden er twee dagen eerder hun tenten opgeslagen in afwachting van de start van de uitgifte van de kavels. Zestien mensen reserveerden die ochtend een kavel. Alle kavels van de Vest zijn in optie en meer dan de helft van die op Stadswerven. Ook de eerste kavels in Stadspolders zijn gereserveerd.

Zelfbouwcursus
De gemeente ondersteunt (toekomstige) kavelkopers met een zelfbouwcursus. De cursus ‘Particulier opdrachtgeverschap in de praktijk’ omvat vier lesavonden op de maandagen 17, 24 en 31 maart en 14 april, telkens van 19.30 tot 21.30 uur. Aan bod komen zaken als het bouwproces, materialen en kosten, aanbesteding en duurzaamheid. De bijeenkomsten vinden plaats in het Stadskantoor Dordrecht aan de Spuiboulevard 300. Ook wie twijfelt of zelfbouw iets voor hem/haar is, kan meedoen.

 

Vest en Stadswerven

Hoewel alle kavels van de locatie Vest en bijna alle kavelstroken van Stadswerven zijn gereserveerd, is het altijd mogelijk dat reserveringen komen te vervallen. Als jouw favoriete kavel al is gereserveerd, kan het daarom verstandig zijn je aan te melden voor de reservelijst. Hiervoor hoef je nog niet de € 150,- inschijfgeld te betalen, dat doe je pas wanneer de door jou gewenste kavel daadwerkelijk vrijvalt.