Jury kiest 5 plannen uit voor brug Stadswerven

Er zijn voor de prijsvraag 127 visies ingezonden door teams van architecten en constructeurs uit Nederland en daarbuiten. De teams gaven hun visie op een brug voor fietsers en voetgangers over het Wantij. De brug verbindt de nieuwe woonwijk Stadswerven met de historische binnenstad van Dordrecht. De eerste ronde is anoniem verlopen. De jury heeft uit de inzendingen vijf plannen gekozen. De indieners van deze plannen mogen hun ideeën uitwerken.

De vijf uitgekozen architecten zijn: Ney & Partners, Powerhouse Company, Quist Wintermans Architecten, Studio BF en René van Zuuk Architecten.

Tweede ronde
De gemeente heeft de inzenders van de uitgekozen plannen gevraagd hun visie uit te werken in een architectonisch en technisch ontwerp voor de tweede ronde van de prijsvraag. Hiervoor ontvangt elk team een ontwerpvergoeding van € 12.500 excl. btw. De inzendtermijn voor de tweede ronde sluit eind april.

Tentoonstelling
De ingediende ontwerpen worden tentoongesteld. Bezoekers van de tentoonstelling krijgen de mogelijkheid hun reactie te geven. De jury betrekt deze reacties bij de beoordeling van de tweede ronde. In juni 2015 maakt de gemeente het winnende ontwerp bekend.
Als alles volgens plan verloopt, ligt de Prins Clausbrug er in 2018.

Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op de website van Architectuur Lokaal, www.arch-lokaal.nl/prins-clausbrug-dordrecht.