Kavels waterwoningen op de markt!

Kavels waterwoningen op de markt!

Het is voor het eerst in Nederland dat er woningen worden gebouwd die onder invloed staan van eb en vloed. “Een mooiere plek om op het water te wonen, is nauwelijks denkbaar. Drijvend wonen precies zoals jij dat wilt. Dit is echt een buitenkansje”, zegt wethouder Rinette Reynvaan, portefeuillehouder zelfbouw.

De prijzen voor de waterkavels variëren van € 140.720,- tot € 153.200,- inclusief ligplaats voor een bootje. De gemeente neemt alle kosten voor de aanleg van de steiger en de aansluitingen voor het ponton voor haar rekening.

Nieuwe wijk
De kavels maken deel uit van de nieuwe wijk Stadswerven. De wijk verrijst op de plek waar eens de scheepvaartindustrie hoogtij vierde. Aan die periode herinnert nog de Biesboschhal, die nu aan de kunstenaars van DordtYart onderdak biedt. Ook de kraanbaan ligt er nog. Die wordt gerestaureerd en krijgt een nieuwe bestemming. Kortom, Stadswerven wordt zeker geen alledaagse wijk. "Zowel de zelfbouwwoningen die eerder in de verkoop gingen als de nieuwe waterwoningen zullen bijdragen aan het beeld van een levendige en gevarieerde wijk", verwacht wethouder Piet Sleeking.
Om de nieuwe wijk direct met het centrum te verbinden komt er een voetgangers- en fietsbrug.

Zelfbouw

Grenzend aan de locatie voor de waterwoningen verwezenlijken 16 zelfbouwers hun droomhuis. Niet ver daar vandaan bouwt projectontwikkelaar OCW zijn eerste woningen. Het bouwrijp maken begint dit najaar.

Ook de waterwoningen vallen in de categorie ‘zelfbouw’. Er is per waterkavel een paspoort opgesteld dat aangeeft wat er mogelijk is en waarmee je als zelfbouwer rekening moet houden.

 

Informatieavonden

De uitgifte van de kavels voor de waterwoningen start op zaterdag 25 oktober om 9.00 uur bij DordtYart op Stadswerven. Op 22 september en 13 oktober zijn er in het Stadskantoor Dordrecht informatieavonden voor geïnteresseerden. Op 4 oktober is er een excursie. Via het aanmeldformulier op deze website kunnen bezoekers zich aanmelden.

 

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.