School Vest wordt Gastenhuis

School Vest wordt Gastenhuis

Het Gastenhuis is een nieuwe, kleinschalige zorgformule die zich richt op mensen met dementie. Initiatiefnemers zijn Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad, die eerder betrokken waren bij de Thomashuizen en de Herbergiers.

Dichtbij de mensen

Kern van hun aanpak is dat de zorg dicht om de mensen heen wordt georganiseerd. In het schoolgebouw komen 19 mensen te wonen. Vanuit het Gastenhuis wordt aan mensen in de wijk ook zorg aan huis verleend. Tevens zijn zij welkom in de sociëteit. Het plan is om tot 2020 ruim vijftig Gastenhuizen in ons land te openen.
Een zorg(echt)paar zal het Gastenhuis leiden: een verpleegkundige met ervaring in de psychogeriatrische zorg en zijn/haar levenspartner. Voor de vestiging in Dordrecht wordt nog zo’n zorg(echt)paar gezocht. Voor belangstellenden is er op zaterdag 24 januari een informatiemiddag in Dordrecht. Meer informatie en aanmelden via www.zorgpioniers.nl.


De school aan de Vest werd gebouwd in 1913. Het pand, een monument, telt 15 lokalen. Sinds het vertrek van de scholieren naar een nieuw onderkomen enkele jaren geleden staat het schoolgebouw leeg. Ernaast ligt een van de zelfbouwlocaties van de stad. Hier komen vier woningen.

 

Blijf op de hoogte over zelfbouw en initiatieven van Dordtse Ruimte.