Stadspolder: hoek- en vrije kavels over

Stadspolder: hoek- en vrije kavels over

Op ruim driekwart van de kavels in Stadspolder is nu een optie genomen. Er zijn nog een paar kavels over. De eerste zelfbouwers hebben hun ontwerpen al voorgelegd aan de Welstandscommissie. “Het leuke is dat het heel gevarieerd wordt. Het ene ontwerp is klassiek, het andere modern. Er zijn wat spelregels zodat het toch een eenheid wordt”, vertelt projectleider Bart de Boer.

 

Bart is het nieuwe aanspreekpunt voor zelfbouw in Stadspolder. De Welstandscommissie was tevreden over de ontwerpen. “Het leverde weinig problemen op. Hier en daar wat tips en kleine aanpassingen, meer niet”

Sommige zelfbouwers in Stadspolder hebben zelf een architect in de arm genomen om het huis van hun dromen te ontwerpen. Anderen hebben gekozen voor een kant-en-klaar ontwerp van Korfker Architecten. Dit bureau heeft in opdracht van de gemeente Dordrecht maatwerkwoningen ontworpen voor vier rijtjeswoningen en een hoekwoning in verschillende groottes en prijsklassen.

 

Vrijheid
“Het wordt je zo als koper heel makkelijk gemaakt. Je hebt toch nog alle vrijheid om bijvoorbeeld een andere indeling te kiezen. Er zijn diverse meerwerk- of minderwerkopties”, zegt projectleider Bart de Boer. “Een vaste aannemer bouwt de woningen. Het voordeel van een maatwerkwoning is dat je precies weet waar je financieel aan toe bent en dat het relatief goedkoop is”. Het is al mogelijk een maatwerkwoning te bouwen voor 150.000 euro inclusief grond.

 

Jonge mensen
Er zijn in Stadspolder in totaal 20 kavels beschikbaar. Ruim de helft van de kavels voor de rij- en vrijstaande woningen zijn intussen ‘weg’. De kavels voor de hoekwoningen zijn nog beschikbaar. Er zitten opvallend vele jonge mensen bij de zelfbouwers die nu een optie hebben genomen. “Leuk is ook dat er veel wordt samengewerkt. Het sonderen is bijvoorbeeld samen gedaan en straks gebeurt dat ook met het heien. Dat scheelt natuurlijk in de kosten.” Mogelijk gaat nog dit jaar de eerste paal de grond in. “Het is niet zo dat eerst alle kavels verkocht moeten zijn.”
Wie meer wel weten over zelfbouw in Stadspolder kan contact opnemen met Bart de Boer. “Mensen kunnen met al hun vragen bij me terecht.”

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.