Tijdelijke gebruikers gezocht voor Berckepoort

 

De Berckepoort wordt volgend jaar verbouwd om huisvesting te bieden aan een stripmuseum. Tot die tijd stelt de gemeente het monumentale pand beschikbaar voor tijdelijk gebruik.

 

De Berckepoort aan de Voorstraat/Nieuwstraat was jarenlang het onderkomen van de stichting ToBe. Het monumentale pand staat al enkele jaren leeg, maar krijgt nu een nieuwe toekomst als stripmuseum. De verbouwing zal pas in de loop van 2015 starten. Voordat die begint, stelt de gemeente het rijksmonument voor één jaar ter beschikking voor tijdelijk gebruik. Het beheer is in handen gegeven van ANNA Vastgoed en Cultuur. De eerste gegadigden hebben zich al gemeld.

Buzinezzclub
Een van die gegadigden is de Buzinezzclub, die twee grote ruimtes in gebruik neemt. De Buzinezzclub begeleidt sinds 2009 jongeren met een bijstandsuitkering bij het maken van de stap naar een opleiding, baan of eigen onderneming. De Buzinezzclub biedt jongeren tot 27 jaar een gratis trainingsprogramma aan om de uitkering te verlaten en hun dromen waar te maken. Dordrecht is de derde vestiging na Rotterdam en Den Haag.


Wil je weten of er nog ruimten vrij zijn in de Berckepoort? Neem dan contact op met ANNA, tel. (085) 485 1414.

 

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.

Blijf op de hoogte over zelfbouw en initiatieven van Dordtse Ruimte.