Twee mijlpalen bij zelfbouw

Twee mijlpalen bij zelfbouw

Zelfbouw wint terrein in Dordrecht. In maart 2014 begon de gemeente met het uitgeven van zelfbouwkavels op drie plekken: de Vest, Stadswerven en Stadspolder. Belangstellenden lagen in de rij om bouwgrond te bemachtigen.
De vier kavels aan de Vest waren binnen enkele uren 'verkocht'. Er volgde een lange periode van voorbereiding waarin veel gebeurde zoals de sloop van de veegpost, archeologisch onderzoek, bodemsanering, de kap van bomen en de aanleg van een kadewand. Intussen is het heiwerk aan de Vest afgerond en was er dab een feestje rond het leggen van de 'eerste' steen. De vier woningen zijn verschillend van ontwerp. Drie architecten tekenden ervoor. De bouw is in hand van één aannemer.


Stadswerven

Op Stadswerven zijn twee zelfbouwlocaties: aan de kant van het Wantij (zuid) en aan de zijde van de Merwede (noord). Aan de Wantijzijde zijn de voorbereidingen nu zo ver gevorderd dat vrijdag 27 mei de eerste paal kan worden geslagen. Naar verwachting start voor het eind van dit jaar ook het heiwerk voor de zelfbouwwoningen aan de noordkant. Hier zijn de laatste kavels te koop.


Stadspolder

Op de zelfbouwlocatie Stadspolder staan de eerste huizen er al. Ook hier zijn de kavels bijna uitverkocht. Op de langere termijn biedt de gemeente zelfbouwgrond aan de Grote Hondring, Iepenlaan, Oudendijk en aan het Papeterspad.

 

 

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.