Wat We Eten in de Drechtsteden

Wat We Eten in de Drechtsteden

In ‘Wat We Eten’ wordt getoond hoe het eten uit de regio op je bord terecht komt! In deze eerste aflevering wordt de aardappel in de Drechtsteden en nabije omgeving onder de loep genomen. Hoe wordt de aardappel verbouwd in de regio? Onder welke omstandigheden en door wie? Is er nog enige binding tussen boer en consument als het gaat om ons voedsel? En wat kun je zelf doen om de regionale voedseleconomie te stimuleren, te beginnen bij de aardappel?
Om antwoord te krijgen op deze en andere vragen is een filmploeg op bezoek gegaan bij aardappeltelers uit de buurt, marktkraamhouders en een stadslandbouwinitiatief. Ook is er gesproken gegaan met voedselactivist en transitiedeskundige Sandra van Kampen.

Premiere
Maandag 16 februari is ‘ Wat We Eten in de Drechtsteden’ voor het eerst te zien in filmhuis The Movies in Dordrecht. Je kunt je opgeven via info@faironly.nl met naam en aantal personen. De prijs van een kaartje voor de tv-aflevering inclusief een drankje met een zakje chips uit de regio, bedraagt 8,50 euro. Het diner met aardappelsoep en een dagschotel met verse frites van de Hoeksche Waard inclusief het zien van de productie kost 25 euro.