Gronden voor tijdelijk gebruik

Op verschillende plekken in Dordrecht liggen stukken grond waar even niets mee gebeurt. Soms zijn er geen concrete plannen voor. In andere gevallen zijn er wel plannen, maar duurt het wat langer voordat ze kunnen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld bij grond voor woningbouw. Een aantal van die ongebruikte stukken gronden is nu beschikbaar voor tijdelijk gebruik. Wie komt er met leuke initiatieven?

 

De locaties
Er zijn 10 locaties aangewezen die een aantal jaren beschikbaar zijn. De plekken liggen verspreid in de woonwijken. Hier zijn activiteiten welkom die de woonomgeving mooier en leuker maken. Denk aan een buurtmoestuin, een natuurlijke speelplek voor kinderen of honden, een kunsttoepassing of een timmerdorp. Het mag natuurlijk ook iets anders zijn. Lees hier de spelregels. Ook is er informatie over geld en vergunningen.

 

Dit zijn de plekken:

Adjudant H.P. Kosterstraat

Boris Pasternak erf

Boterdiepstraat

Frida Katz erf

Prof. Gunninglaan

Reggestraat

Selma Lagerlof erf

Stadspolderring

Van Gendtstraat

Van Limburg Stirumplantsoen

 

Heb je een idee?

Heb je een goed idee voor een bepaalde plek? Maak het zo concreet mogelijk en vertel het de gemeente. Je kunt je aanmelden via het speciale formulier.

 

Op zoek naar een plek?

Heb je wel een leuk idee, maar nog geen plek? De gemeente zoekt graag met je mee naar een locatie. Neem in dat geval contact op met Irma Zanders, tel. (078) 7704854 of ihh.zanders@dordrecht.nl. Denk ook eens aan het (tijdelijk) gebruik van openbaar groen.


Het is in alle gevallen de bedoeling dat je zelf je plan uitvoert. Zorg dus voor medestanders met wie je samen aan de slag gaat.

 

Voorbeelden

Buurt(moes)tuinen zijn een mooi voorbeeld van een tijdelijke bestemming, we noemen dat stadslandbouw. Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld eens op www.stadslandbouwdordrecht.nl of naar het filmpje over de groeituinen in de wijk Krispijn. Andere initiatieven zijn natuurlijk ook welkom.

Algemene informatie over fondsen, het werken met vrijwilligers e.d. vind je op www.dordtaanzet.nl


Zien wat er al gebeurt in Dordrecht?
Op de kaart rechtsboven op de homepagina van deze website vind je voorbeelden van bestaande initiatieven. Ga eens in gesprek met andere initiatiefnemers. Zij kunnen je vast nuttige tips geven.

 

Hieronder lees je de antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

 

 

 

 

 

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.

Blijf op de hoogte over zelfbouw en initiatieven van Dordtse Ruimte.