Stadswerven

Wonen aan het water, met de historische binnenstad (via de nieuwe Prins Clausbrug) op loopafstand, dat maakt de nieuwe wijk Stadswerven zo bijzonder. Eens vierde de scheepvaartindustrie hier hoogtij. Aan die periode herinneren nog de kraan, de kraanbaan en de Biesboschhal, die nu als tentoonstellingsruimte in gebruik is. In dit unieke gebied zijn daarnaast een bioscoop, het Energiehuis (dé culturele hotspot van Dordrecht en regio), Restaurant Villa Augustus en grand-café Khotinsky gevestigd.

 

Maar ook voor natuur is er ruimte op Stadswerven. De invloed van het getijde in de Merwede, wordt zichtbaar gemaakt in de flauwe groene taluds van het Wervenpark, aan de oostkant van Stadswerven. Riet, biezen en wilgen krijgen zo de kans te groeien aan de rivieroever. Deze vegetatie vormt nieuw leefgebied voor vogels, vissen, amfibieën en insecten.

Tussen al deze voorzieningen, verrijst de komende jaren een woonwijk met ruim 850 woningen, waaronder zelfbouwkavels, rijenwoningen en appartementen. In de bebouwing zal de bijzondere sfeer van de binnenstad en de historie van deze plek, tot uitdrukking komen. Er is gekozen voor een gevarieerd gevelbeeld met wisselende gevelbreedtes en bouwhoogten.

Najaar 2016 gingen diverse eerste palen de grond in voor de zelfbouwwoningen aan de kant van de Merwede.

 

Kavel reserveren

Wilt u ook wonen tussen Wantij en Merwede? De informatie voor de zelfbouwkavels vind je op deze website. Klik op de kaart onderaan de pagina een kavel aan en zie wat een kavel kost, hoe groot die is en of de kavel nog vrij is. Is een kavel nog niet verkocht, maar wel gereserveerd of onder optie? Ook dan kunt u zich nog opgeven, zij het als reserve-kandidaat.

Meer vragen? Bel of mail naar een van de contactpersonen rechtsboven.


Beschikbaarheid
Klik op een kavel in het kaartje hieronder voor meer informatie
kavelnummer
-
kavelstroken
-
kaveloppervlakte
-
status
-
soort woning
-
prijs
-
financieringsgarantie
-
kavelpaspoort
-
kaart-stadswerven
beschikbaar
gereserveerd
in optie
verkocht

 

Wil je informatie of heb je vragen? Neem contact op.

Blijf op de hoogte over zelfbouw en initiatieven van Dordtse Ruimte.