Stadswerven


Wonen aan het water, met de historische binnenstad (via de nieuwe Prins Clausbrug) op loopafstand, dat maakt de nieuwe wijk Stadswerven zo bijzonder. Eens vierde de scheepvaartindustrie hier hoogtij. Aan die periode herinneren nog de kraan, de kraanbaan en de Biesboschhal, die nu als tentoonstellingsruimte in gebruik is. In dit unieke gebied zijn daarnaast een bioscoop, het Energiehuis
, Restaurant Villa Augustus en grand-café Khotinsky gevestigd.

 

Maar ook voor natuur is er ruimte op Stadswerven. De invloed van het getijde in de Merwede, wordt zichtbaar gemaakt in de flauwe groene taluds van het Wervenpark, aan de oostkant van Stadswerven. Riet, biezen en wilgen krijgen zo de kans te groeien aan de rivieroever. Deze vegetatie vormt nieuw leefgebied voor vogels, vissen, amfibieën en insecten. Tussen al deze voorzieningen, verrijst de komende jaren een woonwijk met ruim 850 woningen, waaronder zelfbouwkavels, rijenwoningen en appartementen.

 

Zelfbouwkavels
Met de bebouwing van kavel Z5 wordt voorlopig (?) de laatste van 35 zelfbouwkavels op Stadswerven gerealiseerd.De komende jaren ligt de focus op de projectmatige ontwikkeling van appartementen en woningen.
Heeft u interesse in zelfbouw? Op www.dordtseruimte.nl/zelfbouwen-in-dordrecht staan nog enkele andere locaties voor zelfbouw.