Voor wie?

Zelfbouw is voor iedereen die het leuk vindt om zelf een belangrijke bijdrage te leveren aan het ontwerp en de bouw van zijn/haar ideale woning. Bij zelfbouw ben je zelf opdrachtgever. Je bepaalt zelf hoe je huis eruit komt te zien, welke kwaliteit je belangrijk vindt en hoe de indeling is.

 

Daardoor heb je direct invloed op de bouwkosten. Je krijgt meer kwaliteit voor hetzelfde geld, want je bouwt tegen kostprijs. Het is belangrijk dat je vooraf duidelijk inzicht hebt in je financiële mogelijkheden zodat je weet welke kavel het best bij je past. In het Stappenplan.pdf Stappenplan zelfbouw (1 pagina, 110.7 Kb) staat precies aangegeven wat je moet doen om je droom te verwezenlijken. Daarnaast vind je veel informatie in het Handboek zelfbouw februari 2016.pdf Handboek zelfbouw februari 2016 (25 pagina's, 356.3 Kb).

Individueel of samenwerken?

Individueel of samenwerken? De gemeente biedt kavels aan voor individueel particulier opdrachtgeverschap. Toch kun je op onderdelen samenwerken met je (toekomstige) buren en zo flink kosten besparen. Dat kan bijvoorbeeld bij de fundering, tussenmuren en de keuze van een aannemer.

Daarnaast zijn er in Dordrecht buiten het gemeentelijke woningaanbod ook mogelijkheden voor collectieve zelfbouw. Door in een bouwgroep samen je huis te bouwen, is de kostenbesparing nog groter. Kijk bij Trivire of Woonbron voor de mogelijkheden voor collectieve zelfbouw in Dordrecht.

Downloads