Waarom Dordrecht?

Dordrecht is een oude stad met pit. Het koestert zijn rijke historie, maar heeft oog voor vernieuwing. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om de stad nog aantrekkelijker te maken. Dordrecht heeft hierdoor nu een Leerpark met Duurzaamheidsfabriek, een Sportboulevard met zwembad en ijsbanen, een Gezondheidspark en een tot muziek- en theaterpodium omgebouwde energiecentrale.

 

 

Nog meer sterke punten 

Maar ook dit is Dordt: plezierige woonwijken, onderwijs van de bovenste plank, spraakmakende culturele voorzieningen, een bruisend sportleven en een gevarieerd winkelaanbod. De waterbus verbindt de stad met de andere gemeenten in de Drechtsteden én met Rotterdam. Vervoer over water speelt een rol in het woon-werkverkeer en zorgt daarnaast voor de toevoer van bezoekers die de geheimen van de stad willen ontdekken. Een ontdekkingstocht die begint in de historische binnenstad waar monumentale panden herinneren aan het roemruchte verleden. 


Dichtbij de natuur
 

En voor wie even geen zin heeft in drukte is er het Nationaal Park De Biesbosch met zijn kreken, bevers en grillige natuur. Een heerlijk recreatiegebied op fietsafstand van de stad. Oók dat is Dordrecht.

 

Toekomst

Wil je weten wat de plannen zijn van Dordrecht op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling?Je vindt ze in de Structuurvisie 2040.

Downloads